Anne Sara (27) is mama van een meisje die in september 1 wordt. Ze is getrouwd met Koen en woond in Berkel en Rodenrijs, vlak bij Rotterdam. Anne heeft een webshop waarin ze spullen verkoopt die ze zelf ontwerp. Haar creaties verkoopt ze voor zowel particulier als wholesale. Ze tekent vooral veel poppetjes en meisjesachtige objecten. Anne heeft een eigen kaartencollectie bij Hallmark! Ook is haar eerste echte boek vanaf gisteren in verschillende winkels te koop, in samenwerking met Huis van Belle. (hoe cool?!) Lees je mee?

Het begin van Anne Sara
Ik was vroeger altijd al aan het tekenen zoals de meeste kindjes dat doen, maar daarna nog steeds vooral in schriften en collegeblokken (tijdens de les). Toen ik een studieswitch deed kwam ik voor het eerst in een klas waar niet iedereen zijn/haar schriften onder kliederde en had ik door dat het eigenlijk best “anders” was wat ik deed. Ik begon steeds meer te tekenen en te experimenteren met stijlen. Ik maakte vooral stripverhaaltjes van dingen die ik zelf mee maakte en portretten die er realistischer uit zagen dan wat ik nu doe. Toen de tekeningen op begonnen te vallen kreeg ik mijn eerste opdrachten binnen en ontwikkelde ik ook wel een eigen stijl. Vooral mijn ouders en klasgenoten wisten mij te vinden en toen ben ik het stapje voor stapje uit gaan bouwen. Uiteindelijk heb ik mij in 2013, vlak na mijn afstuderen ingeschreven bij de KVK. Het eerste halfjaar ben ik heel hard gaan werken aan een portfolio en een start met eigen producten voor de website/webshop. Na dat halfjaar kreeg ik een licentiecontract bij Hallmark en daar mijn eigen kaarten collectie, dat was wel echt een droom die uitkwam. Vervolgens kreeg ik steeds meer leuke opdrachtgevers, ik probeer altijd een balans te vinden tussen werk voor mijn eigen producten en werk dat ik in opdracht doe.

Waarom Anne Sara
Anne sara is mijn eigen naam en zeker omdat het eerste echte poppetje gebaseerd op mij was, wilde ik graag dicht bij mezelf blijven. Het merk Anne Sara maakt vrolijk, zowel mij als hopelijk de klant. En ik hoop daarmee ook het leven net een stukje leuker en vrolijker. Alle tekeningen en producten die ik maak probeer ik zo te maken dat mensen zichzelf of een ander erin herkennen. Veel van mijn producten zijn daarom ook juist leuk om weg te geven, vrolijk, lief en een beetje grappig. Het maakt mij zo blij als ik hoor hoe klanten mijn producten gebruiken om bijvoorbeeld iemand te verrassen of een hart onder de riem te steken. Alle tekeningen en producten staan vaak heel erg dicht bij mijzelf, daarom is het Anne Sara-merk eigenlijk ook een deel van mij als persoon.

” Anne Sara is vrolijk, meisjesachtig,
lief, grappig en eigenwijs ”

Inspiratie
Mijn inspiriatie krijg ik van heel veel plekken, eigenlijk vooral als ik erop uit ga, als ik tijdschriften lees of een leuke film kijk. Maar ik kijk ook wel op Pinterest en Instagram, daar kijk ik vooral naar foto shoots uit tijdschriften of lookbook-achtige plaatjes, maar ook illustratoren die op een compleet andere manier werken als dat ik doe. Als ik heel erg vast zit met een idee ga ik meestal gewoon iets proberen, maar dan op een andere manier of met ander materiaal dan waar ik meestal mee werk. En vaak krijg ik de beste ideeën als ik de was op hang of mijn haren aan het wassen ben, haha.

Hoe combineer je het hebben van een eigen webshop met het moederschap, familie en sociaal leven?
Het combineren van een webshop met het moederschap vind ik best wel lastig, ik ben ook nog niet heel lang bezig als moeder, maar ik begin steeds meer mijn draai te vinden. Sinds ik moeder ben werk ik wel een stuk efficiënter, vaak krijg ik nu meer gedaan in een stuk minder uren. Op dit moment werk ik vooral tijdens slaapjes, dus een aantal uur verdeeld over de dag en ’s avonds, maar wel altijd onregelmatig. Gelukkig past mijn moeder ook af en toe een paar uurtjes op en binnenkort gaat mijn dochter 1 dag per week naar de opvang zodat ik iets meer werk gedaan kan krijgen zonder onderbrekingen. Zeker als er in een keer veel bestellingen binnen komen kan dat voor best wel wat stress zorgen (Maar het is wel heeeel erg leuk!). Mijn man vaart en is daardoor meestal anderhalve maand weg en dan weer anderhalve maand thuis, een webshop is dan juist heel fijn omdat je je eigen tijd in kunt delen. Voor ik moeder was werkte ik meestal als hij weg was ontzettend veel zodat ik als hij thuis was maar een aantal uurtjes per dag iets hoefde te doen. Dat is nu wel anders, mijn werk is nu constanter, maar alsnog is het fijn dat ik mijn eigen uren kan indelen. Een hele goede balans tussen werk, moederschap, familie/sociaal leven heb ik nog niet gevonden, ik weet ook niet of dat wel echt bestaat. Ik denk dat je altijd het gevoel houdt dat je ergens net te kort schiet. Maar ik denk dat iedereen die werk, moederschap, familie en een sociaal leven probeert te combineren dat heeft. Dan is het juist erg prettig dat je met een webshop deels je eigen uren kunt inplannen, al heb je natuurlijk ook dagen dat er in een keer zoveel binnen komt dat je weinig keus hebt qua indeling 😉

Anne Sara over een paar jaar
Over een paar jaar hoop ik dat er nog veel meer Anne Sara producten zijn en dat die producten op veel meer te plek dan alleen mijn eigen webshop te koop zijn, zowel online als offline. Verder zou ik het super gaaf vinden om met nog meer mooie merken samen te werken en misschien wel collecties of lijnen te hebben in productcategorieën waar ik nu nog niks mee doe. En eigenlijk is het ook nog wel een hele grote droom om ooit een echte Anne Sara flagshipstore te hebben waarin je het merk helemaal kunt beleven.

error:
Chat openen
Hallo 👋
Kan ik je helpen?