Mijn naam is Milou Fransen 23 jaar jong, samen met Michel en een zoontje van 1,5 met de naam Luca.
Wij wonen al 4 jaar samen in Boxmeer en hebben recent ons 2e huis samen gekocht in Boxmeer.
Het kantoor van Hip en Hout zit aan ons huis zodat ik kan werken op de dagen dat Luca thuis is als hij slaapt.

Het begin van Hip en hout
Ik had al een webshop Loutas fotosieraden en verkocht toen de blokken van Hip en Hout in die webshop.
Mij werd toen gevraagd of ik de shop wilde overnemen omdat de oud eigenaresse er niet meer mee door wilde. Hip en hout bestond toen een half jaar. Ik vond het concept erg leuk en heb hip en hout nu in de 2 jaar dat ik eigenaresse laten uitgroeien tot een breed en persoonlijk assortiment.

Waarom Hip en hout
Deze heb ik meegenomen nadat ik de webshop overnam. Ik kan wel vast verklappen dat er een make over aankomt qua logo, website en uitstraling. De naam zal blijven want dat is langzaam een begrip geworden bij veel papa’s en mama’s in hun hoofd. Dus ik zou veranderen een stomme zet vinden.

Inspiratie
Ik ben eigenlijk van jongs af aan al erg creatief en graag dingen aan het maken. Ik heb dan ook geen speciaal iets waardoor ik inspiratie krijg. Ik heb vaak de beste ideeen op momenten dat je denkt ja hier? In bed, in de douche of in de auto. Dingen schieten mij te binnen of ik word geïnspireerd door iets wat ik ergens zie waarvan ik dan een leuk ander idee krijg.

Hoe combineer je het hebben van een eigen webshop met het moederschap, familie en/of sociaal leven?
Goeie vraag, sociaal leven kan ik stiekem wel vertellen dat dat een beetje verwaterd is. Ik ben de afgelopen jaren zo onwijs druk geweest met het bouwen aan het hip en hout. Van mijn iedere avond werken ben ik ondertussen genezen maar moet toch zeggen dat het minimaal 3 avonden per week wel gebeurd dat ik avond werk. Luca slaapt dan en Michel is sporten. Daarna is het quality time.
Luca gaat 3 dagen in de week naar de opvang waarvan een ochtend naar zijn tante en nichtje.
Ik vind dit een goeie verdeling al zou ik wel wat meer tijd willen zodat ik ook ooit tijd heb voor andere dingen dan werken. Maar Luca nog meer wegbrengen voelt niet goed en wil ik ook niet. Ik vind het super fijn om met hem te zijn. Hij haalt me uit mijn trein die gehaast door blijft razen en zet me even op stop als we samen met de blokken torens bouwen.

Hip en hout in een paar woorden
Duurzaam, uniek, persoonlijk, kraamcadeau, kinderkamer ,hout

Hip en hout over een paar jaar
Vind ik een lastige vraag, als ondernemer wil je groeien. Ik dus ook al weet ik niet hoe ver ik daarin kan gaan voor nu. Met het idee dat ons gezin nog niet ‘af’ is houd me tegen om een bedrijfsruimte te huren. Dit zou wel kansen geven om te groeien en meer ruimte en dus voorraad, spullen etc in te kopen.
Maar pas op de plaats. Wat ik in 2 jaar met hip en hout bereikt heb vind ik iets waar ik ( misschien arrogant) trots op mag zijn. Dat groeien moet je niet forceren, kansen komen wanneer je ze pakken kan en daar geloof ik heilig in.

error:
Chat openen
Hallo 👋
Kan ik je helpen?