Stretch marks, geen stretch marks, los vel, geen loshangend vel, aangekomen of niet aangekomen. Lieve mama, je bent goed zoals je bent.
De samenleving verwacht dat we weer snel de “normale” ik worden. Alsof ik weg is gegaan en dat is niet zo. Die is hier, in het nu en jij bent mooi zoals je bent mama.

Normalise the normal, talk positively about yourself and others and see the beauty in the imperfect.


Leeftijd: 30jaar
Gewicht: 65,5kg
Lengte: 1m74
Aantal zwangerschappen: 2
Aantal kinderen: 2

Dit lichaamsdeel vind ik mooi: Mijn ogen

Over dit lichaamsdeel ben ik onzeker: Heupen en boven benen

Dit vind ik van mijn buik: Veel te los met een niet zo mooi genezen litteken

Smeerde je iets op je buik tijdens en/of na je zwangerschap(pen)? Ja, ik smeerde bij alle 2 mijn zwangerschappen 2 keer per dag olie

Extra opmerking: Mijn eerste zwangerschap verliep niet zoals ik had gehoopt. Met 27 weken ben ik veel vocht gaan ophouden en steeg mijn gewicht plots met 7kg binnen 2 weken. Met 29 weken zwangerschap ben ik naar het ziekenhuis gegaan om dit weer te laten nakijken en ik werd toen gelijk opgenomen met zwangerschapsvergiftiging! Ik heb toen gelijk longrijpingsspuitjes gekregen. Ik bleef maar veel vocht vasthouden en mijn nier en lever waardes waren heel slecht. Mijn nieren hielden er gewoon mee op. Uiteindelijk ben ik overgebracht naar het UZA waar de neonatoloog mij uitlegde wat de gevolgen zijn of kunnen zijn van een vroeggeboorte en heb toen echt angsten doorstaan. Om 18u20 is ons eerste meisje geboren met een spoed keizersnede. De dagen erna leef je in een rush… Elke dag is er eentje. Maar gelukkig deed ze het zo goed! Na 2 en een halve maand mocht ze dan eindelijk mee naar huis. Ik vind de litteken niet mooi maar ondanks alles draag ik dit litteken met trots. Het iets van mij en haar, iets dat me elke dag extra aan haar doet denken. Mijn 2e zwangerschap was dan weer een droom! Roos is een bloem van een baby die met 39weken spontaan en natuurlijk is geboren. Het is soms maf hoe 2 zwangerschappen zo verschillend kunnen zijn. Mijn lichaam is totaal anders en dit is vaak moeilijk te aanvaarden. Maar dan kijk ik naar mijn meisjes en ben ik echt gelukkig!

error:
Chat openen
Hallo 👋
Kan ik je helpen?