Het begin van Zoeyzo
Amber haar dochter wilde graag een keukentje en kreeg van familie een felgele met rode Mc Donalds cadeau, tot afgrijzen van Amber. Het ding maakte de hele dag geluid en amber ging op zoek naar een ander keukentje. Omdat ze het Ikea keukentje een beetje saai vond besloot ze zelf een sticker te laten ontwerpen voor de achterkant van het keukentje. Het nieuwe keukentje van Isa werd omgetoverd tot ijssalon IsaBella, en werd een groot succes. Chantal en Amber zagen hier de commercieele waarde van in en zijn gestart met ZoeyZo Kids Concept, vernoemd naar de dochter van Chantal, Zoey, die toen net geboren was. Samen met schoonzus Pernille Gilling (grafisch vormgever) ontwierpen zij 12 stickersets en een schortje. De producten worden inmiddels in ruim 25 winkels in Nederland verkocht, maar ook in Belgie en Spanje.

Inspiratie
We kijken goed naar wat de kinderen leuk vinden maar ook naar wat de ouders aanspreekt. Het keukentje staat namelijk of in de woonkamer of in de kinderkamer en we vinden het daarom belangrijk dat het keukentje ook in het interieur past. Zo is de monchrome burgerbar en flowerbar nog altijd erg populair. Verder kijken we ook naar trends (gezonde voeding –> juicy bar uit ontstaan) en sushi (zijn kinderen tegenwoordig dol op). De supermarkt en de ijsjes in pastelkleuren doet het eigenlijk altijd goed.

Hoe combineer je het hebben van een eigen webshop met het moederschap, familie en/of sociaal leven?
Wat wij doen is ontstaan uit iets wat we leuk vinden om te doen: ondernemen. Het is wel lastig combineren soms omdat we beiden werkzaam zijn in een ander bedrijf. maar we hebben de taken goed verdeeld,en hebben inmiddels een goede balans gevonden. Het is vooral belangrijk om leuk te vinden wat je doet, dan voelt het niet als werken.

Zoeyzo in een paar woorden
Creatief, Speels, maar ook educatief. We proberen niet alleen een product neer te zetten dat visueel aantrekkelijk is maar ook rollenspellen stimuleert. we hebben educatieve elementen in onze producten verwerkt (Engelse taal, benoemen van producten). We zijn nu ook bezig met een nieuw product waardoor men stickers kan hergebruiken en niet hoeven weg te gooien als kinderen (tijdelijk) uitgekeken raken op hun keukentje. Maar hierover verklappen we nog even niets?

Zoeyzo over een paar jaar
We hopen dat men dan een Ikea keukentje direct associeert aan de stickersets van zoeyzokidsoncept. geen keukentje zonder sticker van ZoeyZo.

error:
Chat openen
Hallo 👋
Kan ik je helpen?