Tarieven

De Vonkende Doula

Bij ieder pakket hoort uiteraard:

  • Vrijblijvend kennismakingsgesprek
  • Heldere afspraken
  • Jouw wensen altijd bespreekbaar
  • Regelmatig contact
  • Mogelijkheid tot uitbreiding

Ik vertrouw op Jouw VONK!

Veelgestelde Vragen

Hoe vaak kan ik je bellen?

Gedurende de zwangerschap hebben wij regelmatig laagdrempelig contact. Ik ben er voor jullie! Zodra de bevalling begint, bellen jullie mij en kom ik je kant op. Na de geboorte hebben wij nog 6 weken contact.

Blijf jij gedurende de hele bevalling bij mij?

Ja, van begin tot het eind, zolang als dat het duurt. Dit kan 2 uurtje zijn of 24 uur* Gemiddeld is een geboorte al snel zo’n 12-16 uur en vaak midden in de nacht. Mocht je even alleen willen zijn, geef dit gerust aan. Ik kan mij ook even terug trekken en weer terug komen als jij er klaar voor bent. Ik ben er immers voor jou!

Wat als je er niet bij kan zijn?

Vanaf week 38 tot aan de bevalling sta ik 24/7 op wacht voor jouw bevalling. Als je me dan belt, heb ik max een uur nodig om mij klaar te maken. Ik moet oppas regelen voor mijn kinderen en mijzelf daarnaast veilig en rustig verplaatsen richting jullie. Dit is exclusief de reistijd! Ik probeer altijd binnen anderhalf uur bij je te zijn, afhankelijk waar je woont. Mijn werkgebied in namelijk door heel nederland. Maar ook al probeer ik altijd zo goed mogelijk mijn cliënten in te plannen, kan het toch gebeuren dat er een overlap plaatsvindt. De ene cliënt kan misschien bevallen bij 37 weken en de ander bij 42+5 dagen. Ik werk daarom ook met een back-up doula die voor mij op wacht staat. Je hoeft dus niet zonder doula te bevallen. Uiteraard kun je de back-up ontmoeten als je dat wilt. Vergeet ook niet dat een geboorte niet te plannen is en dat sommige baby’s haast hebben. Ik heb dit meegmaakt, en daar valt niet tegenop te rijden. Communicatie is hierdoor echt belangrijk. 

Mijn partner twijfelt

Ik hoor dit vaak en zeg altijd, jij moet bevallen en je fijn voelen met je geboorteteam. 
Doordat ik al vroeg in de zwangerschap betrokken wordt bij jullie leven en beslissingen worden vaak al veel twijfels weggenomen. Ik ben er namelijk voor allebei, de partner en de zwangere. Tijdens een kennismakingsgesprek wordt er uitgebreid gesproken over de mogelijke bezorgdheden omtrent de rol van de partner en de doula. We zijn tenslotte een team, waarbij het vooral draait om jullie en niet om mij als doula.

Een bevalling is voor veel partners super spannend, en kan ze onzeker maken. Ik als doula zorg ervoor dat hij zich kan concentreren op jou.

Ik help je partner ook als het hem even teveel word. Ik ben er voor jullie. De partner durft met een doula erbij meer betrokken te zijn, doordat hij weet wat hij kan doen. 

Ik krijg een keizersnede, kan ik je alsnog boeken?

Als jouw baby geboren zal worden middels een keizersnede weet niet altijd precies wat er gaat gebeuren en kan het fijn zijn als er iemand bij je is om je op je gemak te stellen. Daarnaast heb ik als erkend geboortefotograaf verschillende contracten met ziekenhuizen zodat ik mee de O.K op mag. Het is altijd fijn om een bekend gezicht naast je te hebben die bij jou en je partner blijftven die mee gaat als de baby geboren is. Doula begeleiding begint al tijdens jouw zwangerschap, dus wij kunnen samen voorbereisen op de keizersnede en de momenten daarna.

Let wel op, dat het niet altijd mogelijk is dat een doula bij de keizersnede zelf aanwezig mag zijn. Dit moet overlegd worden met de arts(en) en is ook afhankelijk welk ziekenhuis een contract met mij als geboortefotograaf heeft. 

Ik kan altijd wachten en daarna alsnog mee gaan zodra de baby er is.

Ik vind het een grote investering

Dit hoor ik vaak, en ik zie dit als een investering die je doet. Gun jezelf dit.
Je koopt met gemak een kinderwagen van een paar duizend euro of soms wel het dubbele.

Iedere bevalling is uniek, mooi en heeft haar eigen geboorteverhaal. Ik ben er voor jullie om deze momenten Vonkend vast te leggen en jullie te ondersteunen op het meest geweldige en kwetsbare moment uit je leven.

Ik geef geen garantie dat je je droombevalling krijgt als je mij inhuurt, maar ik kan je wel helpen om zo goed mogelijke omstandigheden te creëren en je op een uitgebreide manier voor te bereiden op wat er komen gaat. Zo hoop ik een positieve bijdrage te kunnen leveren aan jouw bevallingsverhaal.

En zeg nou zelf, hoe mooi is het dat je een geboortefotograaf en doula in een hebt?! 

De genoemde bedragen zijn exclusief reiskosten vanaf 6881RK (a €0,45 per kilometer).

Klaar om Vonkend te bevallen?

Stuur me gerust een bericht met je vragen of vul direct het contactformulier in om samen iets in te plannen!

error:
Chat openen
Hallo 👋
Kan ik je helpen?