Placenta verwerking

Aanbod

Jouw Levens Vonkje

De Placenta, jouw Levens Vonkje

 

De placenta is een magisch orgaan, precies afgestemd op de behoeften van de baby in je buik.  Het is het huisje, de bescherming en de voeding van jouw baby. Een mysterieus orgaan dat het mogelijk maakt dat je baby in jouw buik zich gezond ontwikkelt. Na je bevalling kan de placenta van grote waarde zijn voor je herstel door de placenta in een voor jou geschikte manier in te nemen.

Het wordt steeds normaler om je placenta te consumeren. Een klein stukje placenta verwerkt in een fruit smoothie vult in een oogwenk al je tekorten en energie aan. Capsules met daarin gedroogde en tot poeder vermalen placenta zijn een welkome en gemakkelijk in te nemen manier om je te ondersteunen in je kraamtijd. Een tinctuur kun je eindeloos bewaren en zal je goed van pas komen als je pillen op zijn én houdt je tijdens je menopauze hormonaal in balans. Een crème werkt als een wonder voor alle mogelijke huidproblemen. Er zijn kortom eindeloos veel mogelijkheden met de wonderbaarlijke placenta.

 

Placenta Afdruk

Een tastbare herinnering van je placenta door middel van een print met eigen bloed of eventueel andere kleuren.

Het is een Kunstzinnige, unieke, Vonkende herinnering aan de geboorte van je kindje.

Je krijgt 2 afdrukken van je placenta mooi ingelijst.

Placenta 3D Print

Een tastbare herinnering van je levensboom door middel van een 3D scan en print.

Placenta Capsuleren

De placenta is zorgvuldig samengesteld om zowel het kind als de moeder te voorzien van talrijke voordelen. Na de geboorte is het van vitaal belang voor je baby om zo lang mogelijk verbonden te blijven met de placenta. Wanneer de natuurlijke scheiding heeft plaatsgevonden, bestaat de optie om je placenta door mij te laten verwerken tot capsules. Dit bijzondere orgaan herbergt een schat aan natuurlijke hulpbronnen die jou als moeder na de bevalling kunnen ondersteunen. Denk aan het balanceren van hormonen, stimuleren van melkproductie, verhogen van energieniveaus, verminderen van bloedverlies en verbeteren van het ijzergehalte.

 

Er zijn twee manieren om de placenta te bewerken: de “Rauwe methode” en TCM. Elk van deze methoden heeft zijn eigen voor- en nadelen. De keuze voor de meest geschikte methode hangt af van verschillende factoren, zoals jouw gevoeligheid voor hormonen en de omstandigheden rondom de bevalling. Bijvoorbeeld, in gevallen waarbij er sprake was van meconiumhoudend vruchtwater (wanneer het kindje in het vruchtwater heeft gepoept), wordt meestal TCM aanbevolen vanwege hygiënische redenen.

Als je twijfelt tussen de methoden, kun je ook overwegen om voor de 50/50 optie te gaan. Hierbij wordt de ene helft van de placenta verwerkt volgens de Rauwe Methode en de andere helft volgens de TCM-methode.

Placenta Tinctuur

Hoewel minder bekend, heeft de placenta tinctuur zeker aanzienlijke voordelen. Het wordt vervaardigd door een stukje rauwe placenta in minimaal 50% alcohol te plaatsen gedurende minstens 8 weken. Tijdens dit proces worden alle werkzame stoffen uit de placenta geëxtraheerd, resulterend in een pure tinctuur. Deze tinctuur heeft een onbeperkte houdbaarheid op een donkere en droge plaats.

De placenta tinctuur kan worden gebruikt voor:

– Het reguleren van hormonen
– Vermindering van PMS-symptomen
– Versterking van het immuunsysteem
– Ondersteuning tijdens de overgang/menopauze

Enkele druppels van de tinctuur kunnen op de voetzolen van de baby worden gewreven bij stress, grote veranderingen, ziekte of een verzwakt immuunsysteem.

Placenta Smoothie

Na de geboorte biedt een placenta smoothie direct waardevolle voedingsstoffen uit de placenta, wat meteen een boost aan energie geeft. Dit kan ondersteuning bieden bij:

– Stimulering van borstvoeding
– Vermindering van bloedverlies
– Bevordering van lichamelijk herstel en kracht

Ik kom bij jou thuis om een verse smoothie te bereiden. Voor deze gezonde mix gebruik ik (biologisch) vers en diepvriesfruit, gemengd met kokoswater. De placenta wordt subtiel verwerkt in deze smoothie, waardoor je de smaak eigenlijk niet zult opmerken. Je kunt de smoothie meteen opdrinken (binnen 24 uur) of een deel ervan invriezen voor later gebruik.

Ik zorg voor alle benodigdheden voor de bereiding en werk met grote zorg, houd alles schoon en handhaaf een hoge mate van hygiëne. De placenta wordt direct meegenomen om te worden verwerkt tot capsules en eventueel andere producten.

Placenta Preparaat

Het bewerken van je placenta biedt een tastbare, waardevolle en persoonlijke herinnering aan de geboorte van je kindje.

Het idee om de placenta te prepareren als aandenken is zeer persoonlijk. Het kan dienen als een manier om een unieke ervaring te koesteren en het opent diverse mogelijkheden om de voordelen van de placenta op een andere Vonkende manier te benutten.

Verwerkingsmethodes & kosten


Placenta 3D | ​
Vanaf 280
Placenta Capsules (rauw/gestoomd/mix) | ​280
Placenta Smoothie (bereid aan huis) | 80 euro*
Placenta Tinctuur (100ml) | 80
Placenta Afdruk (2 stuks) | 80
Placenta Preparaat | 350

*Ophaalservice (ex. reiskosten) | 50 euro*

*Wil je geen capsules maar wel andere producten vraag mij dan naar de mogelijkheden en kosten.

*Neem voor aanmelding even contact met mij op of ik ruimte heb rondom de verwachte datum zodat je zeker bent van je plekje!

*De bedragen zijn ex Parkeer- en reiskosten (bij de ophaalservice) De reiskosten zijn afhankelijk van de afstand en bedragen 0,45 euro per kilometer vanaf 6881RK x 2

*Na afloop van de placenta verwerking ontvang je van mij een factuur.

error:
Chat openen
Hallo 👋
Kan ik je helpen?