Maayke (31) woont samen met haar man en vier kinderen in een gezellig dorpje in Friesland, vlakbij Leeuwarden. Samen hebben ze drie dochters van 9, 7, 5 en een zoontje van bijna drie jaar oud. Naast haar gezin heeft Maayke een voorliefde voor mooie stoffen, die ze omtoverd in prachtige producten. Ik volg maayke al vanaf het begin en word spontaan vrolijk van haar creaties en weet zeker dat jullie dat ook worden. Lees je mee?

Het begin van Rekel
Ik heb Rekel opgericht nadat mijn jongste zoon is geboren. Omdat ik er graag volledig voor de kinderen wilde zijn heb ik mijn baan in de gehandicaptenzorg opgezegd. Maar omdat ik niet graag stil zit én altijd al de droom had om mijn eigen label te beginnen, ben ik Rekel gestart.

Waarom Rekel
Ik was op zoek naar een eigenwijze, maar krachtige naam. Ik hou erg van vosjes, op het geboortekaartje van ons zoontje staat ook een vos. En toen we op een avond aan het brainstormen waren met mijn broer en schoonzus, stond dat kaartje vlakbij ons. Toen bedacht ik dat iets met ‘vos’ wel leuk was, maar het moest toch net wat aparter 😉 Zo kwam mijn schoonzus met Rekel! Een rekel is een mannetjesvos, maar ook een ouderwets woord voor deugniet. En het klinkt ook nog heel stoer en krachtig! Dus daar hoefde ik niet meer over na te denken, dat was het!
Meteen kwam ook een leuk idee voor het label bij me naar boven; het eigenwijze vossenstaartje, die nu mooi uit alle producten steekt.

” Rekel is eigenwijs, stoer en speels.
Maar Rekel is vooral lief…
Heel lief! ”

Inspiratie
Mijn producten moeten vooral comfortabel en praktisch zijn. En natuurlijk is het leuk dat het er ook vrolijk uit ziet.
Ik ben mijn webshop gestart met de slabben, omdat ik er zelf altijd tegen aan liep dat de meeste slabben het nét niet zijn. Die van mij zijn eerst getest op mijn jongste; ze zijn mooi groot, houden veel vocht tegen, en hebben een stevige drukknoop die ze zelf niet los krijgen. Bovendien zijn ze erg vrolijk en superzacht, dus geen strijd meer om een slab om te krijgen!!
Ik maak ook veel op verzoek van klanten, en zo zijn de meeste producten daarna ook in de webshop gekomen. Ik kijk dus goed naar wat er gevraagd wordt, en geef er daarna graag mijn eigen draai aan. Zo is een Rekel echt uniek, en meestal met een stoere twist.

Hoe combineer je het hebben van een eigen webshop met het moederschap, familie en sociaal leven?
De oudste drie kinderen zijn natuurlijk naar school, dus overdag is alleen de jongste thuis. Hij kan zich nu die wat groter is gelukkig (meestal) erg goed vermaken. Op die momenten ben ik vaak in m’n ateliertje bezig. Deze grenst aan de hal, dus met de deuren naar de kamer open hoor ik precies wat m’n zoontje uitspookt!
’s Avonds helpt mijn man me vaak met het knipwerk, ook gezellig om zo samen bezig te zijn. Ook staan we meestal samen op markten, en soms gaan de (oudste twee) kinderen mee. Dit is ook heel leuk om samen te doen. Meestal zijn de markten erg gezellig en op een leuke locatie, dus voor hun een feestje om mee te mogen!
Als de jongste ook naar school is, zal ik nog meer tijd in Rekel kunnen steken, maar voor nu is het al prima te combineren.

Rekel over een paar jaar
Over een paar jaar hoop ik dat Rekel een gevestigd kwaliteitsmerk is, wat alle ouders (in spé) kennen, en dat ze er natuurlijk een aantal producten van ons in de kinderkamers hebben liggen!

error:
Chat openen
Hallo 👋
Kan ik je helpen?